ultrahang blog

Zene a végekről

Friss topikok

  • Ződgyík: @st: Kösz a cikket. Kissé átrágós.... (2009.11.19. 15:37) UH FEST Lokál 2008, március 27., 19.00, Merlin
  • ribbentrop: 2009.03.08. (vasárnap) Havizaj CÖKXPôN CAFÉ THEATER H-1095. Bp. Soroksári út 8-10. (Boráros tér) ... (2009.03.05. 18:21) Boris, hétfő, ((szene)), Bécs
  • csikimacko: Június 16.-án hétfőn, a Corvintetőn megtekinthető a Sightings élőben! (2008.06.12. 15:17) Ultrahang a Tiloson 2007.nov.25.
  • RVR: nem pont ide tartozik, de: 2008.04.15. Gödör klub, II. Drótanya Fesztivál Belépés Ingyenes Sző... (2008.04.11. 14:14) transmediale 2007
  • garganell: a blogomon ambient, noise, experimental stb. zenékkel foglalkozom www.droneambient.wordpress.com (2008.01.13. 18:16) Néhány zeneblog

Linkblog

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Ultrahang a Tiloson 2007.szept.30.

2007.10.03. 18:57 Ultrahang Alapítvány

Új paradigmába vágjuk a fejszénket az Ultrahang a Tiloson műsor kapcsán. A legnagyobb öröm számunkra az, hogy mostantól mi sem kelünk korán vasárnap reggel, hanem a modern technika segítségével otthon alusszuk át, míg lejátsszák a műsort. Ennek következtében az élő adásban félálomban mikrofonba motyogás báját nélkülözni lesztek kénytelenek, viszont itt a blogon lesznek izgalmas információk a lejátszott számokról, és ha minden jól megy, majdnem aktuálisan felkerülnek az adások. A régebbieket meg majd egyszer megcsinálom.
További jó hír, hogy 192-be lesznek tömörítve mostantól. Ha túl nagy, lehet kommentálni.
--

Iron & Wine
- Boy With A Coin / The Shepherd's Dog
A rokonszenves Sam Beam odahagyta a minimálfolk hangszerelést, szépen gördülő, meleg elektronikával dobta fel a számokat. Ez a szám mindenképpen az egyik legszebb dal idén.

Eric Copeland - Hermaphrodites; La Booly Boo / Hermaphrodite
Ő a Black Dice-ból az egyik fickó, és friss szólólemeze sokkal ígéretesebbnek tűnik első hallásra, mint egy csomó ilyen Black Dice-közeli projekt.

Akron/Family - Ed Is A Portal / Love Is Simple
Nem hiába helyeztük bizalmunkat a srácokba, meg Michael Gira sem. Már volt és még lesz erről a lemezről szám.

Jacob Kirkegaard - Gymnasium / 4 Rooms
Négy csernobili elhagyatott helyiség "hangja" az I'm sitting in a room módszerével rögzítve. Bővebben lásd itt.

Two Bands And A  Legend - Who The Fuck; The Witch / Two Bands And A  Legend
Az egyik band a The Thing, a másik a Cato Salsa Experience, a legenda Joe McPhee. Utóbbiakról nem tudok semmit, a Thing (Gustafsson,Nilssen-Love, Haker Flaten) freejazz-garagerock együttes viszont mindig jó, és ez a lemez is.

The Heliocentrics
- Distant Star / Out There
DJ Shadow kísérőzenészei sok év alatt összehoztak egy albumot, ami jobb pillanataiban a szétcsúszás határain egyensúlyozó, lopofónia - funkos - jazzes - hiphopdowntempo valami. (Rossz pillanataiban sajnos idébb jön a szétcsúszás határától.)

TV On The Radio - Wash The Day / Live At Amoeba Music
Négyszámos élő ep csak gyűjtőknek, nekem megvan, egy kicsi mutatóba.

Oxbow - Insylum (feat. Marianne Faithfull) / Love That’s Last: A Wholly Hypnographic & Disturbing Work Regarding Oxbow
Ez bizony egy jó avantposztrock vagy akármi zenekar, még sose játszottunk tőlük, itt a bestof válogatásukról ez egy szám. Az énekesről nem csak nekem jut eszembe David Yow.

letöltés: http://www.uh.hu/radio/uh_a_tiloson_2007.09.30.mp3 82,2 MB

Szólj hozzá!

Címkék: tv on the radio radio iron and wine eric copeland akron family jacob kirkegaard two bands and a legend xobow

A bejegyzés trackback címe:

https://ultrahang.blog.hu/api/trackback/id/tr16184908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása